Pinksterkermis

Van 8 juni t/m 11 juni 2019 bruist het marktplein van activiteiten.

Pinksterkermis in Simpelveld, een begrip in de regio!

Gedurende het pinksterweekend van zaterdagmiddag 15.00 uur tot en met dinsdagavond zal het marktplein in Simpelveld omgetoverd worden tot één groot ‘vermaakcentrum’  voor groot en klein. De kermisexploitanten hebben namelijk ook deze keer weer gezorgd voor een gevarieerd aanbod van attracties, behendigheidsspelen, snoepgoed en ga zo maar door. Kermis: een aloude traditie die niet verloren mag gaan! Een stuk cultuur dat we reeds van onze grootouders meekregen en waarop je je als klein kind reeds enorm verheugde! Er is nog maar één keer per jaar kermis. Laten wij die dan ook gezamenlijk vieren door een bezoek te brengen aan onze markt, het kermisterrein in de kern van ons Kloeësterstedche. Laten we de exploitanten, die alle moeite doen om er een mooie en gezellige kermis van te maken, vereren met ons bezoek en een ritje maken op een van de attracties, deelnemen aan een spel, of een lekker visje kopen en voor de kinderen natuurlijk een andere lekkernij!.

Nevenactiviteiten

Dit jaar wordt in het kermisweekend op Pinkstermaandag ook de alom bekende stoomvrijmarkt gehouden.

De diverse horecazaken in de kern Simpelveld zorgen weer voor gezellige muziek, een goed verzorgd pilsje of glaasje fris. Laat u verrassen door hun gastvrijheid en breng een bezoekje aan hun etablissementen! In de scholen zullen weer als vanouds bonnenboekjes worden uitgedeeld voor de basisschooljeugd. Bij inlevering van deze bonnetjes  kunnen de kinderen een gratis ritje op een attractie maken of korting krijgen! Uiteraard is er ook weer, de inmiddels traditionele en niet meer weg te denken, verloting op kermisdinsdag. De “Stichting Promotie Simpelveld”, in samenwerking met de kermisexploitanten, de gemeente Simpelveld, ‘Ondernemend Simpelveld’ en de ‘Rabobank Centraal Zuid-Limburg’, staan ook dit jaar weer garant voor een prachtige verloting op kermisdinsdag. Kosten nog moeite zijn gespaard om u ook dit jaar weer te voorzien van prachtige prijzen. Het bedrag aan te winnen prijzen bedraagt dit jaar maar liefst € 1000,-. Let wel: u kunt maar één prijs winnen! De loten kunnen op dinsdagavond vanaf 18.30 -19.00 uur worden ingeleverd in de grote bus bijeen van de attracties. Er worden twee trekkingen verricht door de voorzitter van de SPS tevens wethouder kermiszaken, dhr. Hub Hodinius, en wel om 19.00 uur en om 20.00 uur. In de tussentijd kunt u zich natuurlijk nog enorm vermaken bij de diverse kermisattracties!

Wat moet u doen om een van deze prijzen in de wacht te slepen?

Eigenlijk niet erg veel. Onze plaatselijke winkeliers zullen u de loten, om mee te doen aan deze loterij, gratis ter beschikking stellen. Uiteraard dient u dan wel uw inkopen bij onze plaatselijke  ondernemers te doen. De deelnemende ondernemers zijn te herkennen aan een vignet op de voorruit van hun zaak!

Namens de gemeente Simpelveld, ‘Ondernemend Simpelveld’, de ‘Rabobank Centraal Zuid-Limburg’, de kermisexploitanten en ‘last but not least’ de “Stichting Promotie Simpelveld” wensen wij u enorm fijne en gezellige kermisdagen toe!